![]() |
Oferta gastronómica do Fogar do Pan, na Coruña Michel Stassart |
Simón, o noso fillo, veunos
visitar durante uns días e fomos á Coruña para estar con el. Un dos lugares
polos que pasamos foi a “Tahona. O fogar do pan", en Mato-Grande, á
entrada da cidade. Este barrio foi nos anos 90 un grande descampado cheo de felga
e silvas. Aínda lembro pasear co Simoniño polas corredoiras que nos levaban a
Eiris por entre algunhas pequenas leiras moi próximas do camiño de ferro. Case
podo dicir que eran "as ribeiras do camiño de ferro" porque por ali o
tren circula como polo leito dun río.
Esta tafona especial, que
complementa o nome comercial coa explicación de que se trata do fogar do pan,
ten na cidade 7 despachos de pan. A central, o local de toda a vida, onde abriu
no ano 1948 e onde ten os fornos, sitúase na praza de Lugo e nel só despachan
os pans feitos con fariñas de cereais variados e a súa extensa oferta de
pastelaría. Nas outras tendas teñen cafetería, terrazas e ofrecen almorzos
e xantares.
"O fogar do pan" ten
unha páxina web e os perfís das redes sociais redactados en galego. Dan o
"Bo día" con café e bolería artesá, mais tamén o ofrecen doutras
maneiras a escoller: con torradas, con biscoito (especial para amantes das
larpeiradas) e tamén con "compango" salgado.
Aínda me esquecía de dicirvos
algo fundamental: o pan está delicioso.
Sem comentários:
Enviar um comentário